NK Powerliften Classic 2018

Op 21 en 22 april aanstaande organiseert T.S.K.V. Spartacus onder auspiciën van KNKF – Sectie Powerliften het NK Powerlifting Classic 2018!

Powerlifting is de krachtsport waarbij je in één keer zo veel mogelijk gewicht verzet bij de squat, bench press en deadlift. Iedere atleet krijgt hiervoor per discipline drie pogingen om deze correct uit te voeren. Onder het toeziend oog van de scheidsrechters en jury zal de Nederlandse top weer een spannende strijd leveren om wie het meeste gewicht kan tillen.

Voor dit NK hebben alle deelnemers zich eerst moeten bewijzen op een kwalificatiewedstrijd. Hier hebben zij meer getild dan de strenge kwalificatie-eis die geldt voor hun gewichtsklasse. Deze eis is gebaseerd op het getilde totaal van een deelnemer. Dit totaal bestaat uit de som van de hoogst behaalde squat, bench press en deadlift. Degene met het hoogste totaal in een gewichtsklasse wint de wedstrijd en in dit geval dus de titel Nederlands kampioen! Naast deze mooie titel, zullen enkelen natuurlijk ook hun best gaan doen om de eis te behalen voor het EK en het WK!

Het Nederlands Kampioenschap zal plaatsvinden in het Tilburg University Sports Center. Wij nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen bij deze wedstrijd.

Uitslag en foto’s

De uitslag is te vinden op de site van de Sectie Powerliften: knkf-sectiepowerliften.nl

Foto’s zaterdag:

Foto’s zondag:

Bezoekers

Entree is 5 euro voor het gehele weekend. Betalen kan met cash of pin bij de bezoekersingang van de zaal (via het T-Sportscafé). Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis.

Coaches
Deelnemers kunnen zich daar ook melden met hun coach voor een coachticket welke ook 5 euro is. Deelnemers zijn ook toegestaan te coachen.

Tilburgse studenten
Met een studentensportabonnement bij Tilburg University is de toegang gratis. Meld je hiervoor bij de ingang vanuit het SC zelf (vanaf de oranje zaal).

Tijdsindeling

Nominaties en inschrijven

Om mee te doen aan deze wedstrijd dien je je gekwalificeerd te hebben op een officiële classic wedstrijd na 22 april 2017. Je bent alleen gekwalificeerd voor de gewichtsklasse waarin je uitkwam op die wedstrijd of een zwaardere klasse wanneer je met deelname in een lichtere klasse de eis voor de zwaardere klasse gehaald hebt. Bekijk de eisen per klasse hier op de website van de bond.

Naast lidmaatschap van de K.N.K.F. – Sectie Powerliften, dien je ook de Nederlandse identiteit te bezitten. Dit kan alleen aangetoond worden met een geldige identiteitskaart of geldig paspoort tijdens de weging (dus geen rijbewijs!).

Alle deelnemers dienen ook het formulier ‘Verklaring kostenverdeling doping-gerelateerde overtredingen’ (.DOCX; online ondertekenhulp: hier) ondertekend aan te leveren voor het einde van de inschrijvingstermijn bij bondsecretaris Henk Keizer (hc.keizer@quicknet.nl). Atleten die dit formulier niet tijdig aanleveren worden uitgesloten van deelname.

Inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 30 maart en het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt 20 euro (+ administratiekosten). Verenigingen kunnen hun leden alleen inschrijven via de link in de uitnodiging die zij per e-mail ontvangen.

Gewichtsklasse wijzigen of afmelden?
Stuur hiervoor een e-mail naar powerlifting [@] tskvspartacus [.] nl. Het wijzigen van de gewichtsklasse is mogelijk tot en met vrijdag 30 maart.

Stands

Het is mogelijk om aanwezig te zijn met een stand. Informeer naar de mogelijkheden.

Dankwoord

Wij willen graag alle sponsoren bedanken die deze wedstrijd mogelijk maken. Waaronder (op alfabetische volgorde):


Evenementgegevens