Nederlands Studenten Kampioenschap Powerlifting Classic 2017

Op 14 oktober organiseren wij het Nederlands Studentenkampioenschap (NSK) Powerlifting Classic onder auspiciën van Studentensport Nederland en de K.N.K.F. – Sectie Powerliften.

Powerlifting is de krachtsport waarbij je in één keer zo veel mogelijk gewicht verzet bij de squat, bench press en deadlift. Iedere atleet krijgt hiervoor per discipline drie pogingen om deze correct uit te voeren.

Bij dit NSK zijn er medailles voor de beste drie deelnemers per gewichtsklasse. Daarnaast zijn er bekers voor de drie sterkste studentensteden! Dit zal gebaseerd worden op de vijf hoogste Wilks scores per stad en dit belooft weer een spannende strijd te worden. Tevens kunnen de sterkste steden zich kwalificeren voor de World University Powerlifting Championships.

Wij nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen bij deze wedstrijd. Toegang is gratis!

Bekijk hier de foto’s van vorig jaar.

UPDATE

Bekijk de uitslagen hier.

Media:

Tijdschema

 • Weging van 9.00 tot 10.30 uur
 • Aanvang wedstrijd 11.00 uur

Bekijk de livestream van de wedstrijd op de website van SBD Apparel Nederland.

Treinreizigers let op: werk aan het spoor!

Een kwartier tot een half uur extra reistijd op 14 oktober. Meer informatie op: http://www.ns.nl/reisinformatie/werk-aan-het-spoor

Nominaties en inschrijven

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt 20 euro (+ 0,35 administratiekosten). Verder dien je lid te zijn van de K.N.K.F. – Sectie Powerliften (of een buitenlandse IPF gelieerde bond) ten tijde van inschrijving.

Informatie & Deelname eisen Studentensport Nederland

Je komt automatisch uit voor de studentenstad waar je studeert. Ben je bij een studentenkrachtsportvereniging aangesloten? Alleen maar beter, maar niet verplicht!

Daarnaast moet je voldoen aan de volgende voorwaarden van Studentensport Nederland (SSN) om mee te mogen doen met een NSK:

 • Je bent deeltijd of voltijd HBO/WO-student.
  Op het NSK dien je hiervoor een bewijs van inschrijving van de instelling voor het lopende collegejaar te kunnen overleggen.
 • Je hebt de minimale leeftijd van zestien jaar en de maximale leeftijd van dertig jaar.
 • Controleer of er in de stad waar je studeert een OSSO (Overkoepelende Studentsport Organisatie) is die aangesloten is bij SSN. Bekijk hier alle aangesloten OSSO’s.
  • Is dit het geval? Dan mag je altijd meedoen. Je hoeft geen sportabonnement te hebben bij het studentensportcentrum.
  • Is dit niet het geval en studeer je aan een HBO instelling? Dan kun je ook gewoon meedoen! Je betaalt dan alleen een toeslag van 6 euro op het inschrijfgeld. Dit wordt automatisch verrekend.
 • Afgestudeerd? Indien je na 14 oktober 2016 afgestudeerd bent, mag je ook nog meedoen. Neem dan je bewijs van inschrijving van je laatste collegejaar mee.

Iedere nationaliteit is welkom, dus buitenlandse en uitwisselingsstudenten kunnen ook meedoen!

Tip: je OSSO subsidieert vaak een gedeelte van het inschrijfgeld. Vraag dit na bij je eigen OSSO.

Inschrijven is mogelijk vanaf vrijdag 14 juli 08.00 uur tot en met vrijdag 22 september. Het aantal plaatsen is beperkt.

De betaling volgt direct na het inschrijven via iDeal of bankoverschrijving.

Veelgestelde vragen

Hoe kan mijn gewichtsklasse wijzigen of mezelf afmelden?

Stuur hiervoor een e-mail naar powerlifting [@] tskvspartacus [.] nl. Het wijzigen van de gewichtsklasse is mogelijk tot en met vrijdag 22 september. Bij afmelding wordt het inschrijfgeld niet gerestitueerd.

Dit is mijn 1e bondswedstrijd. Wat moet ik weten?

Voor een goed en veilig verloop van de wedstrijd verwachten wij van iedere deelnemer én coach dat zij op de hoogte zijn van het Technisch Reglement van de bond (classic). Denk hierbij aan kledingeisen (ook voor de coach!), weegprocedure, opwarmprocedure en regels voor de uitvoering van iedere discipline. Het niet voldoen aan de regels leidt tot afkeuring van je beurt.

Bij powerlifting staat respect voor de scheidsrechters, het materiaal en andere deelnemers hoog in het vaandel. We zijn verheugd dat de sport blijft groeien en verwelkomen je graag in de wereld der powerlifting!

Kan ik op deze wedstrijd een Nederlands Record vestigen?

Nee helaas, dit is alleen mogelijk op Nederlandse Kampioenschappen. Op deze wedstrijd is het alleen mogelijk Nederlandse studentenrecords te zetten. Deze records kunnen alleen met 2,5 kg of een veelvoud daarvan verhoogd worden.

Wat zijn de kwalificatie-eisen voor het NK Classic?

Op deze wedstrijd is het mogelijk jezelf te kwalificeren voor het NK Classic 2017 welke plaats vindt op de S.A.P. Cup in december. Hiervoor dient behaald te worden:

Dames alle gewichtsklassen: 300 Wilks punten
Heren 59 kg en 66 kg klasse: 300 Wilks punten
Heren 74 kg klasse en zwaarder: 350 Wilks punten

Ik gebruik social media. Welke hashtag moet ik gebruiken?

Gebruik op social media: #NSKPowerlifting

Dankwoord

Wij willen graag iedereen bedanken die deze wedstrijd mogelijk maakt. Waaronder (op alfabetische volgorde):


Evenementgegevens