Nederlands Studenten Kampioenschap Powerlifting Classic 2016

2016-10-01-NSK-Powerlifting
Op 1 oktober organiseren wij het Nederlands Studentenkampioenschap (NSK) Powerlifting Classic onder auspiciën van Studentensport Nederland en de K.N.K.F. – Sectie Powerliften.

Powerlifting is de krachtsport waarbij je in één keer zo veel mogelijk gewicht verzet bij de squat, bench press en deadlift. Iedere atleet krijgt hiervoor per discipline drie pogingen om deze correct uit te voeren.

Wij nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen bij deze wedstrijd. Toegang is gratis!

Indeling en tijdschema

  • Weging van 10.30 tot 12.00 uur (VERGEET JE STUDENTENPAS & ID KAART NIET!)
  • Aanvang wedstrijd 12.30 uur

Naast de reguliere medailles, heeft Studentensport Nederland ook bekers beschikbaar gesteld voor de 3 sterkste steden! Dit zal gebaseerd worden op de drie hoogste Wilks scores per stad en dit belooft weer een spannende strijd te worden.

Nominaties en inschrijven

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt 20 euro. Verder dien je lid te zijn van de K.N.K.F. – Sectie Powerliften (of een buitenlandse IPF gelieerde bond) ten tijde van inschrijving. Ook moet je voldoen aan de voorwaarden voor mee te mogen doen met een N.S.K. (zie veelgestelde vragen). Je hoeft niet per se bij een vereniging aangesloten te zijn, alhoewel wij iedere studentenstad natuurlijk graag aanmoedigen deze één op te richten.

Tip: je OSSO (Overkoepelende Studentsport Organisatie) subsidieert vaak een gedeelte van het inschrijfgeld. Vraag dit na bij je eigen OSSO.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om mee te mogen doen met een NSK?

Deelname is alleen mogelijk voor leden van de KNKF – Sectie Powerliften (of een buitenlandse IPF gelieerde bond) die:

  • Voltijds student zijn en bij een studentensportcentrum sporten welke aangesloten is bij Studentensport Nederland.
    Bekijk hier alle aangesloten instellingen.
  • Oud student zijn én maximaal 1 jaar voor het plaatsvinden van het NSK nog aan bovenstaand punt voldeden.
  • PhD kandidaat zijn en sporten bij een bij SSN aangesloten studentensportcentrum.

In alle gevallen dien je op de dag van het NSK ouder dan 16 en jonger dan 30 jaar te zijn. Iedere nationaliteit is welkom, dus buitenlandse en uitwisselingsstudenten kunnen ook meedoen!

Wat zijn de kwalificatie-eisen voor het NK Classic?

Op deze wedstrijd is het mogelijk jezelf te kwalificeren voor het NK Classic 2016 welke plaats vindt op de S.A.P. Cup in december. Hiervoor dient behaald te worden:

Dames alle gewichtsklassen: 300 Wilks punten
Heren 59 kg en 66 kg klasse: 300 Wilks punten
Heren 74 kg klasse en zwaarder: 350 Wilks punten

Hoe kan mijn gewichtsklasse wijzigen of mezelf afmelden?

Stuur hiervoor een e-mail naar powerlifting [@] tskvspartacus [.] nl. Het wijzigen van de gewichtsklasse is mogelijk tot en met vrijdag 23 september. Bij afmelding wordt het inschrijfgeld niet gerestitueerd.

Livestream

SBD Apparel Nederland zal de livestream verzorgen! Bekijk de livestream hier.

Stands

Aanwezig zullen zijn met hun producten:

Ook interesse? Neem contact op voor meer informatie.

Dankwoord

Wij willen graag iedereen bedanken die deze wedstrijd mogelijk maakt. Waaronder (op alfabetische volgorde):

Afsluiting NSK: Barbecue!

Ter afsluiting van het Nederlands Studentenkampioenschap zal er een BBQ georganiseerd worden! Inschrijven voor deze barbecue kan door €8,50 over te maken naar NL03RABO0301097410 onder vermelding van NSK BBQ + je naam. Doe dit vóór 24 september, daarna is dit niet meer mogelijk. Ook vrijwilligers dienen te betalen.

Voor dit bedrag krijg je zo’n 650 gram vlees per persoon, stokbroodjes en verschillende salades. Indien je wenst vegetarisch/veganistisch te eten, vermeld dit even bij het overmaken. Er zullen dan extra salades worden geregeld. Graag tot bij de BBQ!

nskbbq-copy

Na de competitie en de barbecue zouden we graag met jullie de stad in gaan! Tijd om het centrum van Tilburg onveilig te maken en te laten zien dat powerlifters prima kunnen dansen.
Indien je graag wil blijven logeren in Tilburg is dat uiteraard mogelijk! Stuur ons een mailtje, of geef op Facebook aan dat je graag wil bijven slapen, dan zal er een slaapplek voor je geregeld worden bij één van de leden van Spartacus. Wij hebben er zin in!


Evenementgegevens