DRC CUP 2017: Open Powerlifting Classic Cup

Op 10 en 11 juni aanstaande organiseert T.S.K.V. Spartacus onder auspiciën van KNKF – Sectie Powerliften de DRC CUP 2017!

De 3e editie van deze open powerlifting classic wedstrijd zal wederom plaatsvinden in het Tilburg University Sports Center. Met 100 deelnemers was dit vorig jaar één van de grootste wedstrijden van Nederland! Ook dit jaar belooft het een mooi en spannend weekend te worden, want de atleten zullen hier strijden voor het behalen van de kwalificatie-eis van het NK in december. Natuurlijk zal ook de felbegeerde DRC Cup 🏆 weer uitgereikt worden aan de beste mannelijke en vrouwelijke lifter!

Powerlifting is de krachtsport waarbij je in één keer zo veel mogelijk gewicht verzet bij de squat, bench press en deadlift. Iedere atleet krijgt hiervoor per discipline drie pogingen om deze correct uit te voeren.

Wij nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen bij deze wedstrijd. Toegang is gratis!

Tijdschema

Zaterdagochtend wedstrijd voor alle dames

  • Weging: 08.00 – 09.30 uur
  • Aanvang wedstrijd: 10.00 uur

Zaterdagmiddag wedstrijd voor 83.0 kg en 105.0 kg herenklasses

  • Weging: 15.00 – 16.30 uur
  • Aanvang wedstrijd: 17.00 uur

Zondag wedstrijd voor alle overige heren

  • Weging 08.00 – 09.30 uur
  • Aanvang wedstrijd: 10.00 uur

De plankierverdeling en groepsindeling zal bij de nominaties gepubliceerd worden.

Livestream, foto’s en uitslagen

Zaterdagochtend

Zaterdagmiddag

Zondag

Nominaties en inschrijven

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt 20 euro (+ administratiekosten) en men dient lid te zijn van de K.N.K.F. – Sectie Powerliften. Dit is een open wedstrijd en alle bondsleden van iedere nationaliteit zijn welkom om mee te doen. Ook leden van bij de IPF aangesloten bonden uit het buitenland zijn welkom.

Verenigingen kunnen hun deelnemers alleen inschrijven via de specifieke link in de uitnodigingsmail. Zorg dat bij de secretaris van de bond het juiste e-mailadres bekend is.

Inschrijven is mogelijk vanaf vrijdag 31 maart 09.00 uur tot en met vrijdag 19 mei. Het aantal plaatsen is beperkt.

Let op, na de inschrijving dient direct via iDeal of bankoverschrijving het inschrijfgeld overgemaakt te worden (ook door verenigingen).

Veelgestelde vragen

Kan ik hier als beginner aan meedoen?

Ja, dat is mogelijk. Wij raden het echter aan om eerst een beginnerswedstrijd te doen om ervaring op te doen met het draaien van een wedstrijd. Bekijk hier de agenda van de bond.

Dit is mijn 1e bondswedstrijd. Wat moet ik weten?

Voor een goed en veilig verloop van de wedstrijd verwachten wij van iedere deelnemer én coach dat zij op de hoogte zijn van het Technisch Reglement van de bond (classic). Denk hierbij aan kledingeisen (ook voor de coach!), weegprocedure, opwarmprocedure en regels voor de uitvoering van iedere discipline. Het niet voldoen aan de regels leidt tot afkeuring van je beurt.

Bij powerlifting staat respect voor de scheidsrechters, het materiaal en andere deelnemers hoog in het vaandel. We zijn verheugd dat de sport blijft groeien en verwelkomen je graag in de wereld der powerlifting!

Hoe kan mijn gewichtsklasse wijzigen of mezelf afmelden?

Stuur hiervoor een e-mail naar powerlifting [@] tskvspartacus [.] nl. Het wijzigen van de gewichtsklasse is mogelijk tot en met vrijdag 19 mei.

Wat zijn de kwalificatie-eisen voor het NK Classic?

Op deze wedstrijd is het mogelijk jezelf te kwalificeren voor het NK Classic 2017 welke plaats vindt op de S.A.P. Cup in december. Hiervoor dient behaald te worden:

Dames alle gewichtsklassen: 300 Wilks punten
Heren 59 kg en 66 kg klasse: 300 Wilks punten
Heren 74 kg klasse en zwaarder: 350 Wilks punten

Bereken je Wilks punten aan de hand van je totaal op deze website.

Kan ik op deze wedstrijd een Nederlands Record vestigen?

Nee helaas, dit is alleen mogelijk op Nederlandse Kampioenschappen. Op deze wedstrijd is het alleen mogelijk DRC Cup records te zetten. Deze DRC Cup records kunnen alleen met 2,5 kg of een veelvoud daarvan verhoogd worden.

Ik gebruik social media. Welke hashtag moet ik gebruiken?

Gebruik op social media: #DRCCup

Stands

Dit weekend zullen aanwezig zijn met hun producten:

Ook interesse? Neem contact op voor meer informatie.

Dankwoord

Wij willen graag iedereen bedanken die deze wedstrijd mogelijk maakt. Waaronder (op alfabetische volgorde):

DRC-Groep

Hoofdsponsor: DRC-Groep!


Evenementgegevens