DRC Powerlifting Classic Cup 2016

2016-06-11-12-DRC Open Powerlifting Cup 2016_ii.kraken

Op 11 en 12 juni aanstaande organiseert T.S.K.V. Spartacus onder auspiciën van KNKF – Sectie Powerliften de DRC Powerlifting Classic Cup 2016.

Ook dit jaar zal deze nationale wedstrijd weer plaatsvinden in het Tilburg University Sports Center. Met bijna 70 deelnemers was dit vorig jaar één van de grootste wedstrijden van Nederland! Ook dit jaar belooft het een mooi en spannend weekend te worden, want de atleten zullen hier strijden voor het behalen van de kwalificatie-eis van het NK in december. Natuurlijk zal ook de felbegeerde DRC Cup 🏆 weer uitgereikt worden aan de beste mannelijke en vrouwelijke lifter!

Powerlifting is de krachtsport waarbij je in één keer zo veel mogelijk gewicht verzet bij de squat, bench press en deadlift. Iedere atleet krijgt hiervoor per discipline drie pogingen om deze correct uit te voeren.

Wij nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen bij deze wedstrijd. Toegang is gratis!

Indeling en tijdschema

Voor zowel zaterdag als zondag geldt:

  • Weging van 9.00 tot 10.30 uur
  • Aanvang wedstrijd 11.00 uur

Indeling:

  • Zaterdag: Alle dames en de 93.0 kg herenklasse
  • Zondag: Alle andere herenklassen

Op beide dagen zullen er twee volledig gescheiden wedstrijden plaatsvinden, één op het A plankier en één op het B plankier. Iedere deelnemer wordt ingedeeld op één van beide, bekijk hiervoor de nominatielijst.

Nominaties en inschrijven

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt 15 euro en men dient lid te zijn van de K.N.K.F. – Sectie Powerliften. Dit is een open wedstrijd en alle bondsleden van iedere nationaliteit zijn welkom om mee te doen.

Verenigingen kunnen hun deelnemers alleen inschrijven via de specifieke link in de uitnodigingsmail. Neem direct contact op indien uw vereniging deze niet ontvangen heeft.

Het inschrijven voor algemene leden is reeds gesloten door de grote toeloop. Verenigingen kunnen hun bestaande leden nog inschrijven tot 15 mei 2016 23.59 uur via het nieuwe inschrijfscript.

Veelgestelde vragen

Dit is mijn 1e wedstrijd. Wat moet ik weten?

Voor een goed en veilig verloop van de wedstrijd verwachten wij van iedere deelnemer én coach dat zij op de hoogte zijn van het Technisch Reglement van de bond (downloaden als .DOC). Denk hierbij aan kledingeisen (ook voor de coach!), weegprocedure, opwarmprocedure en regels voor de uitvoering van iedere discipline. Het niet voldoen aan de regels leidt tot afkeuring van je beurt.

Bij powerlifting staat respect voor de scheidsrechters, het materiaal en andere deelnemers hoog in het vaandel. We zijn verheugd dat er zoveel nieuwe geïnteresseerden zijn en verwelkomen je graag in de wereld der powerlifting!

Wat zijn de kwalificatie-eisen voor het NK Classic?

Op deze wedstrijd is het mogelijk jezelf te kwalificeren voor het NK Classic 2016 welke plaats vindt op de S.A.P. Cup in december. Hiervoor dient behaald te worden:

Dames alle gewichtsklassen: 300 Wilks punten
Heren 59 kg en 66 kg klasse: 300 Wilks punten
Heren 74 kg klasse en zwaarder: 350 Wilks punten

Hoe kan mijn gewichtsklasse wijzigen of mezelf afmelden?

Stuur hiervoor een e-mail naar powerlifting [@] tskvspartacus [.] nl. Het wijzigen van de gewichtsklasse is mogelijk tot en met vrijdag 3 juni.

Kan ik op deze wedstrijd een nationaal record vestigen?

Nee helaas, dit is alleen mogelijk op Nederlandse Kampioenschappen.

Uitslagen en live verslag

De wedstrijd en de uitslagen van het A plankier zullen (als alles goed gaat) online live te volgen zijn bij SBD Apparel.

DRC Powerlifting BBQ! (zaterdag)

Wij organiseren zaterdag na de wedstrijd een BBQ voor heel powerliftend Nederland! Sterk je aan na (of voor) je wedstrijd, even bijkomen na het vele aanmoedigen of wissel van coachpen naar een lekkere saté. Kortom, iedereen is welkom om hier de eerste dag van de DRC CUP af te sluiten.

Voor maar 8 euro krijg je dan p.p. zo’n 600 gram vlees, stokbrood, salades, sauzen et cetera! (exclusief drankjes)

Aanmelden kan alleen door 8 euro over te maken naar NL03RABO0301097410 onder vermelding van je naam. Doe dit vóór aanstaande woensdag 8 juni, daarna is dit niet meer mogelijk. Vegetarisch/veganistisch = 5 euro.

Bij de wedstrijdtafel van plankier A kun je tijdens de pauzes of vóór of na de wedstrijd dan je toegangsbandje ophalen.

Vrijwilliger of scheidsrechter krijgen nog een apart aanmeldformulier van de organisatie (of hebben zij al ontvangen).

Stands

Dit weekend zullen aanwezig zijn met hun producten:

Ook interesse? Neem contact op voor meer informatie.

Dankwoord

Wij willen graag iedereen bedanken die deze wedstrijd mogelijk maakt. Waaronder (op alfabetische volgorde):

DRC-Groep


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 12 juni 2016