(Nederlands (Dutch)) Carnavalsvolleybaltoernooi


Event Details


Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Het jaarlijkse carnavalsvolleybaltoernooi van FOSST.

We hebben twee teams ingeschreven dus genoeg ruimte! Supporters zijn ook van harte welkom op het toernooi en de afterparty!

Over het toernooi

Tot 24.00 staat het volleyballen centraal (waarbij natuurlijk ook een biertje genuttigd kan worden), waarna het grote carnavalsfeest los zal barsten in het sportcafé. Na de finales zal er een fust bier worden weggegeven door FOSST!

Het feest zal tot 3.00 ‘s nachts duren.

Naast prijzen voor de winnende teams, is er ook een prijs voor het leukst verklede team! Het kan niet gek genoeg zijn!

Spelregels

 • De teams zijn 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd in de zaal aanwezig.
 • De wedstrijdduur is een kwartier.
 • Het begin en einde van een wedstrijd wordt aangeduid met een toeter. Die toeter betekent zowel het einde van de wedstrijd als het begin van de volgende wedstrijd. Meteen doorwisselen dus! Want als je te laat bent gaat het van je eigen speeltijd af.
 • Er wordt gespeeld volgens het rally-pointsysteem, dat wil zeggen dat iedere score een punt oplevert.
 • De puntentelling loopt door, we spelen niet in sets.
 • Bij het serveren mag de bal het net wel raken.
 • Er mag door één team drie keer overgespeeld worden. Eén speler mag de bal maar één keer raken, daarna moet er altijd een andere speler tussenzitten, voordat hij/zij nogmaals mag spelen.
 • Serveren moet vanachter de achterlijn, zowel onderhands als bovenhands.
 • Wanneer een team aan service komt, draait de ploeg één plaats door in richting van de klok.
 • Het team dat gewonnen heeft krijgt 3 punten, het team dat verloren heeft krijgt geen punten, en bij gelijkspel krijgen beide teams 1 punt.
 • Bij gelijke stand in de poule zal eerst gekeken worden naar het onderlinge resultaat, vervolgens naar het doelsaldo, en vervolgens naar het aantal gescoorde punten. Indien dit ook gelijk is wordt er getost.

Elk team zal af en toe een scheidsrechter af moeten vaardigen bij een andere wedstrijd binnen de eigen poule. Zorg dat je niet vergeet te fluiten, want dit kan je punten kosten. In het wedstrijdschema is terug te vinden welke wedstrijden je moet fluiten. Voor een wedstrijd zal de organisatie zorgen dat er op elk veld een scoreformulier voor de scheidsrechter klaar ligt.

De wedstrijdtafel bevindt zich in het materiaalhok van zaal 1. Bij deze wedstrijdtafel zijn altijd mensen van FOSST aanwezig. Ook hangen hier de wedstrijdschema’s.

Veldindeling

Veld 1, 2 en 3 zijn in Zaal 1 (zaal aan kant van het sportcafé).

Veld 4, 5 en 6 zijn in Zaal 2 (zaal bij ingang fitnesszalen).