History

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Oprichting

Het begon allemaal begin 2011 toen twee heren worstelden met de gedachte om krachtsport en gezelligheid te verenigen in het Tilburg University Sports Center. Kan je mensen met dezelfde interesse en passie bij elkaar brengen en net zoals elke vereniging er ook een stuk gezelligheid bij introduceren waarbij mensen hun netwerk kunnen verbreden, vrienden en misschien zelfs wel liefdes voor het leven kunnen vinden? Kan je dat allemaal ook combineren met een leerelement waarbij men gedurende een jaar steeds meer leert over de wetenschappelijke fundering en technieken achter krachtsport te samen met een scherp en kritisch oog voor het boeken van resultaat?  Met deze gedachte werd er concreet “marktonderzoek” gedaan om te kijken of er voldoende animo was. Al snel bleek dat de interesse onder de studenten groots was en zo werden er plannen op papier geschreven om de vereniging officieel op te richten. Al snel; 11 april 2012, was TSSV Spartacus een feit onder leiding van Jeroen de Beer als secretaris, Tijn Schraa als penningmeester en Sjoerd van der Zee als voorzitter (bekijk het oprichtingsbestuur hier).

De eerste jaren: Nieuw logo en commissies

In 2013-2014 besloot het bestuur dat er een nieuw logo moest komen. Één welke duidelijker zou weergeven waar wij voor staan, maar welke ook het klassieke element van Spartacus weergeeft. Volgens de overlevering heeft “Zeus” een schets gemaakt welke uiteindelijk heeft geleid tot het logo zoals het nu is.

Ook werd in dit jaar de basis gelegd voor een actievere en sterkere vereniging. Commissies hebben een prominente plaats in de vereniging gekregen. Communicatie verloopt hierbij efficiënt door de in gebruik name van project management software.

Administratief werd de administratie opgeschoond, alle reglementen in orde gemaakt, de boekhoudsoftware van FOSST in gebruik genomen en begonnen met automatische incasso. Met behulp van het Tech Team werd een nieuw mailingsysteem en kalendersysteem in gebruik genomen. Ook het inschrijfsysteem van Spartacus werd compleet herschreven en is nu volautomatisch.

Dieptesport

Om de dieptesport ook een plaats te geven in onze vereniging zijn we in 2014 lid geworden van de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitness Federatie – Sectie Powerlifting. Sindsdien zijn wij ook begonnen met het organiseren van landelijke powerliftwedstrijden waaronder de grootste van Nederland, de DRC Open Powerlifting Cup. Vanuit FOSST werden wij hierin gesteund en hebben we tweemaal de FOSST Draagt Bij prijs mogen winnen voor een wedstrijdhalter en een wedstrijdrek! Als laatste zijn we heel erg betrokken bij het Sports Center met zaken die de fitness betreffen en mochten we bijvoorbeeld deadliftplatformen maken voor in de gym.

Groei

In 2015 is Spartacus gaan samenwerken met Wilkin Sports om een complete webshop met sportkleding aan te bieden. Daarnaast is de naam van onze vereniging gewijzigd in Tilburgse Studenten Krachtsport Vereniging Spartacus ter verduidelijking van onze identiteit en landelijke herkenning.

Allerbelangrijkst, ook heeft in 2015 het allereerste Spartacus weekend plaats gevonden. Een mooie start van een mooie traditie!