TSKV Spartacus to the World University Powerlifting Cup!

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Volgende week vindt de World University Powerlifting Cup plaats in Potchefstroom, Zuid-Afrika. De Nederlandse delegatie bestaat dit jaar uit onze wedstrijdleden Dominique van Deursen en Roel van Etten. Onder leiding van bondscoach en trainer Pjotr van den Hoek zullen zij hier Tilburg University en Nederland gaan vertegenwoordigen.

Powerlifting is de krachtsport waarbij je zo veel mogelijk gewicht verzet bij de squat, bench press en deadlift. Iedere atleet krijgt hiervoor per discipline drie pogingen om deze correct uit te voeren. Tijdens de WUPC strijden studenten van de gehele wereld om het hoogste totaal op deze oefeningen in hun gewichtsklasse te behalen.

In het Tilburg University Sports Center zijn Dominique en Roel natuurlijk geen onbekenden. Dominique is voorzitter van de studenten krachtsportvereniging Spartacus en Roel is vice-voorzitter. Ook behaalde Dominique al op het NK Junioren eerder dit jaar de eerste plaats. Dat studenten powerlifting groeit in populariteit blijkt wel uit animo voor de wedstrijden die de vereniging organiseert. Komende oktober organiseert Spartacus ook weer het Nederlands Studenten Kampioenschap Powerlifting in Tilburg.

Roel doet mee in de 83.0 kg klasse en zal gaan tillen op woensdag 12 juli om 16.00 uur. Dominique zal donderdag 13 juli om 13.00 uur meedoen in de 84.0 kg klasse.

De wedstrijd is live te volgen via: http://goodlift.info/live.php

Roel op de DRC Cup 2017
Dominique op het EK Junioren 2017 in Denemarken