(Nederlands (Dutch)) FOSST Draagt Bij aan Spartacus met een wedstrijdrek!

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

AFOSSTfgelopen juni mocht Spartacus op het sportgala weer de FOSST Draagt Bij prijs in ontvangst nemen! Dankzij deze prijs zijn wij nu in het bezit van een squat/bench rack (oftewel wedstrijdrek) die door onze atleten en alle andere abonnementhouders in het Sports Center gebruikt kan worden.

Waarom hebben wij deze applicatie ingediend?

Spartacus is een jonge vereniging die naast een van de snelst groeiende verenigingen, ook de snelst groeiende sport van dit moment vertegenwoordigd, namelijk: krachtsport. Krachtsport is een brede sport met allerlei specialisaties. Zo kun je trainen voor je uiterlijk, je gezondheid, op kracht of voor als assistentie voor bij andere sporten.

Wat betreft het trainen op kracht zijn wij ons erg aan het ontwikkelen, omdat dit een hele mooie competitiesport is en het veel mogelijkheden biedt. Zo zijn wij in 2014 lid geworden van de bond, hebben wij in september meteen onze eerste nationale wedstrijd mogen organiseren en afgelopen juni zelfs één van de grootste nationale wedstrijden! In het Sports Center organiseren we ieder kwartaal “strength meets” voor sportabonnementhouders en ook organiseren we al sinds onze oprichting in 2012 clinics door internationale powerliftatleten. Naast veel vraag hiernaar, zijn de drie grote krachtoefeningen – squat, bankdrukken en de deadlift – voor iedere sporter ongeacht haar/zijn doelen voordelig!

Wat is een wedstrijdrek precies?

Een multifunctioneel powerlift wedstrijdrek welke voldoet aan de wedstrijdspecificaties zoals gespecificeerd door onze bond, de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie – Sectie Powerlifting.

2015-09-25-wedstrijdrek-spartacus.r
Ons PP SUPERRACK in het Sports Center!

Zoals te zien op bovenstaande foto is overal aan gedacht voor de serieuze atleet, maar ook de reguliere sporter kan voordeel halen uit dit rek. Zo biedt het beide zijden verstelbare veiligheidssteunen en voor het spotten een veilig platform om op te staan.

2015-09-25-wedstrijdrek-spartacus-achter.r
Achterzijde van het rek.

Aan de achterkant bevindt zich aan weerszijden een hefboomsysteem om de steunen gemakkelijk van hoogte te wisselen. Naast dat dit rek dus op de wensen van ieder individu aangepast kan worden, wordt op deze wijze ook samen trainen efficiënter en aangemoedigd!

Op de foto is ook te zien dat het bankje uit het wedstrijdrek kan. Op deze manier kun je ook squatten in dit rek. Multifunctioneel dus en ideaal voor zowel trainingen als onze wedstrijden.

Nawoord

Kortom, dankzij deze bijdrage kan Spartacus alle abonnementhouders die komen voor de fitness ondersteunen. Het promoot samen trainen, is multifunctioneel, vermindert de drukte, verbetert de veiligheid door verstelbare veiligheids- en spottersteunen, is duurzaam en het biedt een mooie toekomst voor een Nederlands Studenten Kampioenschap in Tilburg!

Wij bedanken FOSST voor deze mogelijkheid, onze voorzitter Chris voor het indienen van de applicatie en de firma PP SUPERRACK voor de uitstekende service!

PP SUPERRACK
PP SUPERRACK