(Nederlands (Dutch)) FOSST draagt bij aan Spartacus met een Eleiko wedstrijdhalter!

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Afgelopen jaar was het lustrumjaar van onze overkoepelende studentensportorganisatie Federation of Student Sports Tilburg (FOSST). Als belangenbehartiger van alle sportabonnementhouders en studentensportverenigingen hebben zij het “FOSST draagt bij” fonds in het leven geroepen. Spartacus was vereerd tijdens het gala op 3 juli hiervan de ontvanger te mogen zijn!

Over FOSST draagt bij

Het fonds is bedoeld voor het mede financieren van grote projecten welke langdurig de studentensport bevorderen, waar anders de mogelijkheid niet toe is. De door FOSST erkende studentensportverenigingen wordt de mogelijkheid gegeven elk jaar een plan in te dienen om een groot project deels te laten financieren. Voorbeelden van een dergelijk project zijn de aanschaf van benodigd materiaal of de organisatie van een leden wervend toernooi.

Wedstrijdlust

Als vereniging hebben wij afgelopen jaar onze inschrijving voltooid bij de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie – Sectie Powerlifting (onderdeel van NOC*NSF). Meer informatie over powerlifting en een reeds georganiseerde wedstrijd vind je op deze pagina.

Met dit lidmaatschap willen we enerzijds nog meer professionele kennis in huis halen, anderzijds geeft dit de mogelijkheid voor onze leden om zich nog meer te motiveren en mee te doen met wedstrijden. Daarnaast willen we graag bijdragen aan de sport door (inter)nationale wedstrijden te organiseren en hopen we hier binnenkort een Nederlands Studenten Kampioenschap aan toe te kunnen voegen.

Onze kwalificiatiewedstrijd voor het NK RAW (6 september 2014)
Onze kwalificiatiewedstrijd voor het NK RAW (6 september 2014)

Wedstrijdhalter

Met deze wens heeft Chris een motivatie ingediend bij FOSST voor een bijdrage aan deze kampioenschappen in de vorm van een wedstrijdhalter. Hierdoor kunnen onze wedstrijdatleten veilig trainen met halters van degelijke kwaliteit in plaats van de huidige in het Sports Center. Bovenal kunnen wij deze halter dan inzetten bij alle wedstrijden die we zullen organiseren onder auspiciën van de KNKF – Sectie Powerlifting.

Onze keus viel hierbij op de Eleiko Powerlift Competition Bar. Deze is gecertificeerd door de International Powerlifting Federation en dus toegestaan op wedstrijden van onze bond. Daarnaast geniet deze levenslange garantie waardoor dit een solide investering is.

Succes!

FOSST ging mee in ons betoog en vond dit een mooie bijdrage aan het studentensportaanbod. Inmiddels is de halter dan ook al beschikbaar voor onze atleten in het Sports Center. Ook is de halter al gebruikt tijdens zijn eerste wedstrijd, een kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap RAW. Er is toen 250 kg mee gesquat, 190 kg mee gebankdrukt en 315 kg mee gedeadlift! FOSST bedankt!

Ook bedanken wij Eleiko BeNeLux voor de snelle levering en perfecte service! Een aanrader voor iedereen.